A l’agost baixa l’atur a l’Alt Penedès mentre puja al Garraf

A l’agost baixa l’atur a l’Alt Penedès mentre puja al Garraf

A finals del mes d’agost l’atur registrat a l’Alt Penedès baixa i se situa en 5.096 persones, un 0,7% menys que fa un mes. La taxa d’atur registral se situa en el 10,04% per sota la taxa catalana. Per sectors la disminució de l’atur es concentra en l’agricultura (-22%). En la resta de sectors també disminueix i només en els sectors serveis augmenta el nombre d’aturats (+2%).  Remarcar que l’Alt Penedès és l’única comarca que registra una disminució d’aturats respecte les altres comarques de la demarcació de Barcelona.

Pel que fa al Garraf, l’atur registrat augmenta respecte el mes anterior i es registren 7.851 persones apuntades a les Oficines de Treball, un 1,68% més, l’increment més elevat des de l’agost del 2011. Si ho comparem amb el mes d’agost de l’any passat hi ha 530 aturats menys. La taxa d’atur registral se situa en 11,83 per sobre de la taxa catalana. Per sectors, la construcció (+4%) i els serveis (+2,3%) augmenten el nombre d’aturats, mentre que l’agricultura i la indústria baixen.

Per conèixer més detalls de l’evolució de l’atur registrat en el mes d’agost de 2018, consulteu l’informe que elabora el Servei d’Iniciatives Econòmiques i que publica en format Excel i en format PDF en el seu web.

Podeu ampliar informació amb l´Observatori del mercat de treball al dia, una publicació mensual de les dades del mercat de treball i del teixit productiu que elabora el servei amb informació de cada municipi sobre l’evolució de l’atur, atur registrat (per edat i sexe, per nivell acadèmic i per sectors econòmics), contractes registrats (per edat i sexe, per tipus de contractes i per sectors econòmics) i l’evolució dels assalariats, autònoms i comptes de cotització.

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr