Alumnes  de Castellet i la Gornal, Mediona, Olivella i Santa Margarida i Els Monjos avancen amb el projecte cooperatiu CUEME

Alumnes de Castellet i la Gornal, Mediona, Olivella i Santa Margarida i Els Monjos avancen amb el projecte cooperatiu CUEME

Alumnes de 5è de diversos centres d’aquests municipis simulen la creació d’una cooperativa per a la fabricació de productes que posaran a la venda a final de curs.

Aquesta setmana alumnes de cinquè de primària de les escoles “Els Montanyans” de Castellet i la Gornal, “La Fassina” de Mediona, “Arrels” i “Sant Domènec” de Santa Margarida i els Monjos i “El Morsell” d’Olivella ha presentat als respectius ajuntaments la documentació necessària per constituir les seves cooperatives escolars en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola.

Representant cada cooperativa, els presidents, secretaris i tresorers han estat els encarregats d’explicar la iniciativa als alcaldes, i tot seguit han presentat la documentació al registre de l’ajuntament acompanyats per la resta de companys d’aula.

A Castellet i la Gornal, els alumnes de l’escola Montanyans han constituït la cooperativa “Coopmo” acompanyats per l’alcalde Miguel Delgado. A Mediona, Servand Casas ha atès l’alumnat i els ha fet entrega del NIF de la Cooperativa “ECPA”.

En el cas de Santa Margarida i els Monjos, l’alcaldessa Imma Ferret ha acompanyat als alumnes en la tramitació de la cooperativa “COOPERAGUAU”. Assenyalar que els alumnes han decidit donar part dels seus beneficis al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) que gestiona la Mancomunitat Penedès Garraf. En aquest municipi enguany també s’incorporen al projecte CUEME els alumnes de l’Escola “Sant Domènec” de la Ràpita, amb la cooperativa “+K@rt”.

A l’ajuntament d’olivella, ha estat l’alcaldessa, Marta Verdejo, qui ha rebut als alumnes de les cooperatives “NUKKUA” i “E.P ARTESANS” acompanyada pel secretari i enginyer municipal. Destacar també que d’una de les cooperatives donarà part dels beneficis al CAAD.

En els propers dies, serà el torn dels alumnes de les escoles de Cubelles, Sant Pere de Ribes i Canyelles que realitzaran els tràmits necessaris per constituir les seves pròpies cooperatives.

Prèviament a la constitució de les cooperatives han estat avançant en la creació d’una marca, la imatge i el logotip de la cooperativa. Ja passat festes, els alumnes començaran a treballar prototips i propostes de productes, per tot seguit fer l’estudi de mercat que els permetrà decidir quins són els productes que fabricaran i vendran a finals de curs en els mercat setmanals

PROJECTE CUEME

Enguany més escoles i municipis participen en el projecte CUEME de foment de la cultura emprenedora, una iniciativa dels Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf que permet als alumnes de 5è de primària endinsar-se en el món de la gestió empresarial. Al llarg del curs s’aborden diversos aspectes de la posada en marxa d’una empresa i el desenvolupament i creació d’uns productes que, finalment es posaran a la venda. En aquest procés els alumnes treballaran la conceptualització, la marca, la imatge, la producció i la comercialització. El diners que es recaptin amb la venda dels articles es destinaran a una activitat per als alumnes i una part a una entitat sense ànim de lucre.

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr