Alumnes de veterinària visiten el CAAD Penedès

Alumnes de veterinària visiten el CAAD Penedès

  • El conveni aprovat amb la Universitat Autònoma de Barcelona fa possible dues visites de pràctiques al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics.

Aquest matí, un grup de 10 estudiants de quart curs del grau de veterinària, han visitat el centre d’acollida de gossos i gats de la Mancomunitat amb l’objectiu de conèixer de primera mà la veterinària de refugis, una pràctica que poc a poc s’està consolidant en els estudis de veterinària. Marta Verdejo, vicepresidenta de la Mancomunitat ha destacat que “amb aquest conveni les visites es realitzaran de manera regular cada curs acadèmic i segueix la línia de col·laboració amb entitats que impulsa el CAAD Penedès”.

La directora veterinària del centre, Ana Martínez, ha tutoritzat els alumnes en la visita, explicant els protocols de treball que es segueixen, tant amb els animals residents com amb els animals de nova entrada; les esterilitzacions i altres cirurgies que es porten a terme, els plans de vacunació i de desparassitació, i els protocols de neteja i desinfecció de les diferents zones del CAAD Penedès. Al llarg del matí també s’han tractat qüestions relacionades amb l’abandonament d’animals de companyia, fent especial incidència en la problemàtica de l’abandonament de gossos potencialment perillosos.

Els alumnes, acompanyats d’Anna Ortuño, professora i vicedegana de la Facultat de  Veterinària, han pogut agafar mostres de femtes d’alguns dels animals allotjats en gàbies per, posteriorment, analitzar-les a la facultat de veterinària de la UAB i conèixer l’estat sanitari dels animals residents al centre.

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr