Augmenta l’atur a l’octubre a l’Alt Penedès i el Garraf

Augmenta l’atur a l’octubre a l’Alt Penedès i el Garraf

Finalitza el mes d’octubre amb 621 aturats més a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

ALT PENEDÈS

En el mes d’octubre hi han inscrits 5.353 persones aturades a les oficines de treball de l’Alt Penedès, 303 persones més que al mes de setembre (+6%). Aquest increment és considerablement superior comparat amb l’octubre de 2017 (+3,6%). En termes interanuals, l’atur es redueix un 7,4% a l’Alt Penedès (426 aturats menys).

La taxa d’atur registral se situa en el 10,51%, 55 punts percentuals més que fa un mes. Per sexes, la taxa d’atur registral de les dones (12,92%) és superior a la dels homes (8,33%). El perfil de l’aturat a l’Alt Penedès és d’una dona (58%), mentre que per edat afecta en major mesura a les persones de més de 45 anys (54%).

Pel que fa al sector econòmic que concentra un major nombre de persones desocupades, és el dels serveis (65%) seguit a distància pel de la indústria (16%). L’atur augmenta en tots els sectors econòmics, tret de la construcció (-2%); l’agricultura registra l’augment més notori (+48%).

Per territori, l’atur creix a tots els municipis de l’Alt Penedès, tret de Gelida, Pacs del Penedès i Sant Cugat Sesgarrigues.

GARRAF

El mes d’octubre de 2018 finalitza amb 318 persones aturades registrades més al Garraf que al setembre, el que suposa un augment del 4,1% i situa la xifra d’aturats en 8.152 persones a la comarca del Garraf. La taxa d’atur registral se situa en el 12,32%, 52 punts percentuals més que fa un mes.

El perfil d’aturat és d’una dona en el 59% dels casos i per grups d’edat el 57% de la població aturada correspon a persones de 45 i més anys (4.638). Per sector, la majoria d’aturats provenen del sector serveis, el 76% (6.199 persones aturades). Després del sector serveis, es situa els sector de la construcció, amb un 9% d’aturats, la indústria amb el 8% i l’agricultura amb el 2%. El col·lectiu sense ocupació anterior suposa el 5% del total.

Per municipis, Vilanova i la Geltrú concentra el 50% d’aturats de la comarca, seguit de Sant Pere de Ribes amb el 22% dels aturats. Tots els municipis del Garraf mostren un augment d’aturats respecte al mes anterior.

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr