Baixa al setembre les persones aturades de l’Alt Penedès i el Garraf

Baixa al setembre les persones aturades de l’Alt Penedès i el Garraf

Al finalitzar el mes de setembre, a l’Alt Penedès hi ha un 9% menys d’aturats que ara fa un any i al Garraf és la primera vegada des de 2007 en què baixen els aturats en aquest mes.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques presenta a partir d’ara les dades del mercat de treball mitjançant infografies, una eina que explica la informació mitjançant imatges i gràfics.

L’Alt Penedès disminueix el nombre d’aturats al Setembre i es registren 5.050 persones parades, un 0,9% menys que el mes anterior. Si ho comparem fa un any hi ha un descens del 9%. Pel que fa la taxa d’atur registral se situa en el 9,96% i per sexes la taxa d’atur registral dels homes és del 7,61% i la de les dones del 12,54%. Per sectors, els serveis lidera la reducció d’aturats amb un 3% menys, mentre que l’agricultura i els de sense ocupació anterior mostren un augment del 9% i del 7%, respectivament.

El Garraf tanca el setembre amb 7.834 aturats, un 0,22% menys que a l’agost. Si analitzem les dades històriques d’aturats al mes de Setembre és la primera vegada des del 2007 que hi ha una baixada de parats en aquest mes a la comarca. Per altra banda, la variació interanual de l’atur mostra també una reducció del 6%.  La taxa d’atur registral cau a l’11,80%, 3 punts percentuals menys que el mes passat. Per sexes la taxa d’atur de les dones (14,28%) està per sobre de la dels homes (9,39%).

Si analitzem les dades sobre l’evolució mensual de la desocupació en els sectors econòmics, trobem que en gairebé tots els sectors es registren descensos mensuals: en l’agricultura un 2% menys, en la indústria un 0,5% menys i en la construcció un 5% menys. Els serveis i els de sense ocupació anterior augmenten en 0,1% i un 5%, respectivament.

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr