El CAAD Penedès present a la Festa de l’Animal de Vilanova

El CAAD Penedès present a la Festa de l’Animal de Vilanova

El dissabte 1 d’octubre la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú acollirà la cinquena edició de la Festa de l’Animal i el CAAD Penedès hi serà present com en totes les edicions anteriors.

La Fira és un aparador on les empreses del sector, organismes i associacions poden mostrar a la ciutadania la seva tasca diària de protecció i cura dels animals. Alhora és un espai per conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i prevenir l’abandonament.

Per aquests motiu el CAAD Penedès (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics) tindrà un estand informatiu al llarg de tota la jornada, on es podran conèixer els gossos i gats en adopció, i també farà una xerrada sobre la tinença dels gossos potencialment perillosos.

Amb l’objectiu de facilitar la recuperació dels animals que es perden i recull el centre, hi haurà revisió gratuïta microxips a gossos i gats. El personal del CAAD Penedès comprovarà si la mascota disposa de microxip correctament implantat, i si aquest està donat d’alta en els arxius corresponents. En cas necessari, el titular de l’animal podrà actualitzar gratuïtament les dades de contacte. En aquest cas només haurà de dur la cartilla sanitària de l’animal, una fotocòpia del DNI i signar el document de modificació de dades. La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya.

Al llarg de la jornada es realitzaran altres activitats divulgatives i demostratives amb gossos, a més de tallers de sensibilització i contra els abandonaments i passarel·les d’adopció.

La Festa de l’Animal arriba a la cinquena edició duplicant la participació tant d’empreses del sector com de protectores del territori. L’esdeveniment s’està consolidant com un punt de trobada d’organitzacions i empreses del sector, per un costat, i per l’altre vol incidir en la lluita contra l’abandonament animal, els comportaments incívics a la via pública i a donar una segona oportunitat als animals que han patit abandonaments. També són objectius de l’activitat potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat, compromís i dedicació que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dóna als animals de la ciutat i mostrar les qualitats, habilitats i capacitats d’aquests animals.

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr