Campanya “Som Gent de Profit” als bars i restaurants de Vilafranca

Campanya “Som Gent de Profit” als bars i restaurants de Vilafranca

Font: Ajuntament de Vilafranca

Aquest mes de febrer l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf han engegat una campanya contra el malbaratament alimentari, sota el títol A Vilafranca, som gent de profit”, que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.

Una part important de la campanya es durà a terme a partir del dilluns dia 19 de febrer fins al 31 de març als 75 bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta, la qual compta amb el suport del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.

Durant la campanya, els establiments adherits portaran a terme les accions següents:

Disposaran d’un distintiu a la porta d’Establiment adherit.

  • – Repartiran díptics informatius sobre consells per evitar el malbaratament alimentari.
  • – Oferiran bosses als clients que no s’hagin acabat l’àpat perquè puguin emportar-se el menjar i el beure que hagi quedat al plat o a la taula cap a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament i normalitzar aquest gest tan estalviador.
  • – Tindran durant els dies de campanya, uns displays sobre les taules, amb informació general sobre el malbaratament alimentari.

Entre els diversos actes que es duran a terme durant la campanya hi ha exposicions, col·loquis, punts informatius als mercats, tallers per al públic en general i als centres educatius, etc.

Es pot consultar la llista d’establiment adherits i el programa d’actes de la campanya al web del Servei Municipal de Consum

 

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr