8 de març, dia internacional de les dones

El Dia internacional de les Dones és un moment per reflexionar sobre els avenços aconseguits, per demanar més canvis i celebrar la valentia i determinació de moltes dones que han tingut un paper clau en la consecució de millores que ara gaudeix tota la societat.

La Mancomunitat Penedès Garraf és una institució amb igualtat salarial entre gèneres i amb una plantilla molt equilibrada en què quasi bé el 50% dels treballadors són dones.

I tot i així, per què cal celebrar aquest dia internacional?

Per aquest 2017, l’ONU ha escollit com a tema de treball prioritari l’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis i amb implicacions significatives per a les dones. I és en aquest context, que l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya impulsa la campanya #corregimladesigualtat per posar de manifest que corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom.

En paraules de Gloria Steinem, activista pels drets de les dones, “La historia de la lluita de les dones per la igualtat no pertany a les feministes, sinó a tots els homes i dones que lluiten junts per l’afirmació dels drets humans”.

Des de la presidència de la Mancomunitat ens sumem al compromís de seguir treballant i conscienciant per a que la igualtat efectiva de dones i homes en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica i cultural sigui plena.

Rosa Huguet i Sugranyes
Presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf.

 

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr