Dia Mundial de l’Aigua

Cada any, el 22 de març, es celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una jornada impulsada per les Nacions Unides per cridar l’atenció sobre la necessitat de garantir la disponibilitat d’aigua dolça, la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom.

L’any passat, per a celebrar aquesta jornada vàrem realitzar dues jornades de portes obertes a les depuradores per explicar el sanejament de les aigües residuals. Enguany, des de la Mancomunitat Penedès Garraf, volem aprofitar la celebració del Dia Mundial de l’Aigua per a fer accions que contribueixin a l’objectiu de reduir la proporció d’aigua que és dilapida.

Penseu que l’Agència Catalana l’Aigua commemora l’edició 2018 del Dia Mundial de l’Aigua, prestant especial atenció a l’episodi de sequera que està patint Catalunya. Per aquest motiu ens adherim en aquesta diada internacional fent accions d’estalvi d’aigua en clau interna.

Així, el Servei d’Educació Ambiental revisarà les instal·lacions de bany i dutxa de la Mancomunitat amb l’objectiu d’implementar mesures ràpides d’estalvi aigua. També us entregarem materials informatius així com un “entrenador de dutxa”, un petit rellotge que permet estalviar aigua durant els hàbits d’higiene diaris.

Tinguem en compte que de tota l’aigua que hi ha a la Terra, només el 3% és dolça, i menys del 3% d’aquesta aigua pot ser aprofitada per al consum humà. La resta es troba congelada als pols o sota terra, fora del nostre abast.

Es calcula que només aplicant mesures d’estalvi d’aigua a la llar pot representar una reducció del consum domèstic de fins al 50%. Per això us animo a que entre tots ho fem possible, perquè l’aigua és un bé escàs, que no se’ns escapi!

Rosa Huguet i Sugranyes
Presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf

 

 

 

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr