Celebrem el dia de la Terra

Celebrem el dia de la Terra

Divendres 22 d’abril s’ha realitzat una acció de sensibilització entre els treballadors i electes de la institució a càrrec del Servei d’Educació Ambiental.

El 22 d’abril es celebra el dia Internacional de la Terra, un esdeveniment impulsat per les Nacions Unides per sensibilitzar sobre els problemes del medi ambient, protegir la Terra per a les futures generacions i mobilitzar la població per un canvi de conductes.

L’activitat diària de la Mancomunitat també comporta accions de millora del medi ambient, ja sigui a través del sanejament de les aigües residuals, l’atenció als animals de companyia o la gestió dels residus municipals. Per aquest motiu l’equip de govern de la Mancomunitat s’ha volgut adherir a la difusió d’aquesta jornada en el si de la institució.

El lema d’enguany “els arbres per la Terra” planteja l’objectiu de plantar 7,8 milions d’arbres en els propers 5 anys, que ajudaran a combatre el canvi climàtic, milloraran la qualitat de l’aire que respirem i contrarestaran la pèrdua d’espècies tot millorant la connectivitat dels hàbitats. Aprofitant la tasca de sensibilització que realitza el Servei d’Educació Ambiental, el proper divendres es realitzarà una acció simbòlica per promoure la consciència col·lectiva de protecció de l’entorn.

Les tècniques del Servei han elaborat unes boles d’argila amb llavors o “Nendo Dango” que distribuiran entre el personal i els electes de la Mancomunitat per conscienciar a partir d’un petit gest, sobre la importància de la implicació de tots plegats en la millora del  planeta. Es tracta d’una tècnica japonesa de cultiu per frenar la desertització que permet de manera molt senzilla plantar llavors autòctones amb la mínima intervenció possible sobre el sòl.

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr