Es presenten les activitats d’educació ambiental per al proper curs

Es presenten les activitats d’educació ambiental per al proper curs

Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia es presenta la nova activitat educativa “Energia sota control”.

La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta les activitats d’educació ambiental per al proper curs 2018-2019, un recull de tallers, xerrades, exposicions i visites a instal·lacions, com el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics o les deixalleries municipals, que organitzen el Servei d’Educació Ambiental.

Totes les accions s’ofereixen gratuïtament als centres d’Ensenyament (des d’Educació Infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius) i als ajuntaments i entitats dels municipis que conformen la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Les propostes es centren majoritàriament en la prevenció, reutilització i reciclatge dels residus, i també inclouen actuacions relacionades amb el consum i l’estalvi d’aigua, els bons hàbits en el sanejament domèstic de l’aigua, el canvi climàtic i l’ús eficient de l’energia. Les activitats estan plantejades des del joc i l’experimentació, per aconseguir que els participants es sentin part del medi que els envolta, i prenguin consciència que les seves accions repercuteixen en el planeta i en la resta d’éssers vius.

Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia, la guia també incorpora una nova activitat, “Energia sota control”, adreçada a l’alumnat de 3er d’ESO i que consisteix en un taller pràctic per conèixer el consum energètic dels aparells electrònics i l’enllumenat d’algun espai escollit pel centre amb l’objectiu de poder proposar i aplicar mesures correctores.

Les Guies es poden consultar al web www.serveiambiental.cat, des d’on també es gestionen les peticions i sol·licituds per a la realització d’activitats. Els centres d’Ensenyament podran sol·licitar les activitats per al proper curs entre el 20 de juny i el 30 de setembre d’enguany.

 

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr