Jornada de treball sobre com informar dels incendis forestals

Jornada de treball sobre com informar dels incendis forestals

La Mancomunitat Penedès-Garraf i el cos de Bombers de la Generalitat organitzen una jornada per formar als ajuntaments sobre com informar a la població en cas d’incendi forestal.

A les portes d’una nova campanya de prevenció i extinció d’incendis, Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat i Juli Gendrau, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya han presidit aquest dilluns 28 de maig una jornada formativa en que han assistit més de 25 persones, entre electes i personal tècnic dels ajuntaments de l’Alt Penedès i el Garraf.

La jornada, dedicada a explicar les estratègies de comunicació en cas d’incendi forestal, ha destacat per abordar de manera pràctica, aquelles actuacions de comunicació digital que poden seguir els ajuntaments a l’hora d’informar a la població dels riscos i les emergències en cas de foc. Segons Huguet, “les Xarxes Socials han demostrat ser un canal molt utilitzat per la ciutadania per a  informar-se ràpidament del que passa al seu voltant i ofereixen un potencial que els ajuntaments hem de saber gestionar”.  Gendrau ha agraït a la Mancomunitat Penedès-Garraf l’organització de la jornada, i ha destacat que  “estem en un moment molt favorable per treballar conjuntament amb els municipis per millorar la coordinació en l’àmbit dels incendis forestals”. També ha posat en valor el model comunicatiu dels Bombers de la Generalitat.

La sessió ha estat impartida per Núria Iglesias, cap de l’àrea d’Informació i Comunicació dels Bombers de la Generalitat, que a més d’explicar l’estratègia de comunicació del Cos de Bombers, ha centrat la seva intervenció en la integració de les xarxes socials per part de les administracions, com un recurs que permet informar tant a nivell de prevenció com de gestió de la crisis, amb l’objectiu de ser àgils i efectius informant a la ciutadania.

En la mateixa jornada, tècnics del cos de bombers també han explicat el funcionament del centre de comandament de l’emergència, i han aportat nous coneixements relacionats amb els incendis de nova generació i el repte que suposa la seva gestió.

Aquesta actuació s’emmarca en el protocol de cooperació per emergències de foc que impulsa la Mancomunitat Penedès-Garraf des de l’any 2016 i que compta amb 22 ajuntaments adherits de les dues comarques.

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr