Presentació dels dispositius d’emergències per foc als representants dels ajuntaments a la Mancomunitat

Presentació dels dispositius d’emergències per foc als representants dels ajuntaments a la Mancomunitat

L’acció s’emmarca en el protocol de cooperació per emergències de foc que es va posar en funcionament el mes de juny.

En finalitzar el ple ordinari celebrat dijous 22 de setembre, Joan Rovira, Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels bombers de la Generalitat de Catalunya, va oferir una explicació als alcaldes i regidors assistents, sobre el funcionament dels dispositius d’emergències i els mecanismes de coordinació amb els electes municipals. Segons Rovira “en plena emergència no és moment de fer pedagogia, sinó d’actuar, d’aquí la importància de poder disposar d’aquests espais de trobada”.

La xerrada es va centrar en la descripció del funcionament operatiu i funcional de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i els criteris de coordinació amb tots els actors que tenen protagonisme en els moments d’emergència, com les ADF. Es van comentar les propostes de millora en la prevenció d’Incendis Forestals en zones interfase urbana i va fer especial atenció en la necessitat de planificació d’infraestructures d’extinció que permetin actuar millor davant els incendis de nova generació. Així mateix va destacar el bon nivell d’actuació de les ADF de la zona i, davant les mancances actuals de recursos, va destacar la col·laboració que mantenen com un bon model de resposta a les emergències.

En la presentació també va assistir Ramon Torrents, vicepresident de la Federació d’ADF Penedès Garraf, que va agrair el suport dels ajuntaments en el manteniment de les diferents ADF del territori, així com va posar en valor la tasca i professionalitat dels voluntaris en el treball de prevenció i actuació davant del foc.

 

 

 

Comparteix
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr